Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Barackos tiramisu

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Barackos tiramisu
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 25
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 1 nagy doboz lecsepegtetett őszibarackbefőtt
    1 citrom leve
    4 ek méz
    3 dl tejszín
    1 cs. habfixáló
    50 dkg mascarpone
    4 db. vaníliás cukor
    2,5 dl kávé
    30-40 dkg babapiskóta
    2 ek. kakaópor a szóráshoz
    1-2 ek mandulalikőr


Elkészítés

A lecsepegtetett befőttet kis darabokra vágjuk, mézzel, citromlével összekeverjük. Állni hagyjuk kicsit, majd a levének nagy részét leöntjük róla, ezt a levet és a vaníliás cukrot a mascarponéba keverjük. A tejszín felverjük a habfixálóval és a mascarponéba forgatjuk. A babapiskótákat a likőrös kávéba mártjuk, és egy nagy négyszögletes forma aljába lerakjuk. A barack felét elosztjuk rajta, majd rásimítjuk a krém felét, újból piskóta, barack, majd a tetejére krém következik. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kakaóval megszórjuk.

Tippek

A Mascarponét helyettesíthetjük házi krémsajttal, amely így készül: 2 nagy doboz, 20 %-os zsírtartalmú tejfölt a tejfölös pohárban kicsit meglangyosítunk mikróban, (épp csak annyira, hogy ne legyen hűtő hideg). Kiöntjük egy vékony anyagba, amit szűrőbe teszünk, nem szabad megkeverni. 4-6 órát szobahőmérsékleten hagyjuk, majd 24-48 órán keresztül csepegtetjük tovább hűtőben. A savó ez idő alatt lecsepeg belőle, és kész is a krémsajt, ami a mascarponéhoz hasonlít állagában, és ugyanúgy használhatjuk fel.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése