Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Babatorta

forrás: Andi konyhája [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:30 - 60 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Babatorta
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 20
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tészta

    1,5 cs. gesztenye massza
    15 dkg Rama
    10 dkg porcukor
    20 dkg darált keksz
    annyi tej, hogy ne legyen túl lágy a tésztánk

  • Krém

    3 cs tejszín ízű pudingpor
    1 l tej
    12 ek cukor
    25 dkg Rama
    1 doboz őszibarack konzerv
    1 csomag piskótatallér

  • Bevonás, díszítés

    tejszín


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálba, majd egy 28 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, hogy a tortát könnyen áttudjuk csúsztatni a tányérra, amin szervírozni fogjuk. A kész masszát belenyomkodjuk a tortaforma aljába, majd hűtőbe tesszük és elkészítjük a krémet. A tejből a cukorból és a tejszín ízű porból pudingot főzünk, ami ha félig kihűlt, akkor hozzákeverjük a Ramát. Ennek a krémnek a felét a gesztenyés masszára simítjuk, majd a piskóta korongokat rárakjuk, erre a felszeletelt őszibarackok és a megmaradt krém kerül. A keményre vert tejszínnel bevonjuk az egészet és díszítjük tetszés szerint. Kicsit eltér az eredeti recepttől, de az ötletadó a fontos.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Néró

Néró
45 perc normál

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Kekszes őzgerinc

Kekszes őzgerinc
20 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése