Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Ananászos süti

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:közepesen meleg sütőben
  • sütési idő:25-30 perc
Ananászos süti
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 15
 

Hozzávalók

  • A tésztához

    400 g sima liszt
    2 kk szódabikarbóna
    2 tojás
    350 g porcukor
    1 ananászbefőtt

  • A krémhez

    180 g porcukor
    1,5 dl édes tejszín
    100 g Rama
    250 g tejszínhab
    1 vaníliás cukor
    60 g kókuszreszelék
    60 g pucolt dió


Elkészítés

1.Egy tálban elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a felszeletelt ananászt a lével együtt és kidolgozzuk a tésztát. A tésztát beleöntjük a Ramával kikent és kilisztezett tepsibe. Elsimítjuk és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
2.Ezalatt felolvasztjuk a Ramát, hozzákeverjük a cukrot, a tejszínt és gyenge hőmérsékleten 3 percig főzzük, majd a lángról levesszük.
3.Belekeverjük a vaníliás cukrot, a megpucolt, meghámozott diót és a kókuszreszeléket. A kókuszos-diós masszát elkenjük a megsült, még forró süti tetején és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal díszítjük.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Túrós zserbó

Túrós zserbó
40-45 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése