Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Amerikai almáspite

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:25 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:60-75 perc
Amerikai almáspite
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 9
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Töltelék

    16,5 dkg cukor
    85-90 dkg alma
    2 ek liszt
    1 citrom leve és héja
    1 csipet fahéj

  • Tészta

    6 evőkanál jeges víz
    17,5 dkg puha Rama
    1 csipet só
    6 ek cukor
    30 dkg liszt


Elkészítés

1.A tésztához összekeverem a cukrot, lisztet, sót, a puha Ramát, majd hozzáöntöm a 6 ek. jeges vizet. Miután összeállt a tészta hűtőbe teszem.
2.Az almákat kimagozom, meghámozom, és vékony csíkokra szeletelem. Ráöntöm a citrom levét és héját.
3.A cukrot, a fahéjat és a lisztet összekeverem egy tálba és ráöntöm az almára.
4.Gyümölcstorta formában szoktam sütni, ezt kikenem Ramával, zsemlemorzsával beszórom. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom, és a formába teszem, majd az almát a tésztára halmozom úgy, hogy középen több legyen.
5.Ezután a maradék tésztát is kinyújtom, kb. 1,5 cm széles sávokat vágok és rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához.
6.200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése