Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Almás porlós

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:25 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 3
 

Hozzávalók

  • Töltelék

    8-10 db alma reszelve
    zsemlemorzsa
    kristálycukor
    fahéj

  • Tészta

    csipet só
    1 ek tejföl
    10 dkg porcukor
    1 egész tojás
    1/2 sütőpor
    20 dkg Rama
    45 dkg liszt


Elkészítés

Először a Ramát elmorzsoltam a liszttel, utána a többi hozzávalóval összedolgoztam. Két részre osztottam a tésztát. Az egyiket kinyújtottam, és kikent tepsibe raktam, villával megszurkáltam, megszórtam zsemlemorzsával. Erre tettem a lereszelt almát (nyersen), megszórtam kristálycukorral és fahéjjal. Betakartam a másik kinyújtott lappal. Megkentem felvert tojással, és 200 C-on 25 percig sütöttem.

gyermekkel is készíthető

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése