Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Almás-mákos süti

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:185 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 3
 
Szavazatok: 3 Átlag: 3

Hozzávalók

  • 1 kg alma
    25 dkg mák
    1/2 kg liszt (finomlisztből szoktam)
    25 dkg Rama
    12 dkg porcukor
    pici só
    1 sütőpor
    1 tojás
    tejföl (amennyit felvesz a tészta, hogy könnyen gyúrható legyen)
    25 dkg cukor
    tetszés szerint cukor
    pici fahéj
    némi prézli


Elkészítés

A hozzávalókat összedolgozom, majd 3 lapot sodrok belőle. A Ramával kikent tepsibe beleteszem az első lapot, erre kenem a mákot. Jöhet a következő lap, erre megy a prézli és rá az alma, majd befedem az utolsó lappal. A tetejét tojással kenem meg és megszurkálom villával a tésztát. Én villanysütőben, légkeveréssel, 185 fokon sütöm.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Sajnálatos módon ezt a receptet elég nehézkes úgy elkészíteni, hogy nem tudni egyértelműen mi megy a töltelékbe, mi megy a tésztába... Ezt a receptet egy találós kérdésnek szánta a kedves küldő? Bár lehet bennem a hiba... Kérném, aki elkészítette már, pontosítsa az elkészítési módot és a hozzávalók megfelelő csoportosítását!